Nuevo

Imagen del producto 1

Poemes de Calvus [Eduard Sanahuja]

13.46 €

La Garúa

Puedes encontrar —o encargarlo, si en ese momento no lo tienen— este mismo libro en estas librerías. Si no ves en el mapa una que te quede a mano, escríbenos a librerantes@librerantes.com, a veces se nos pasa actualizar el mapa, y no están, seguramente, todas las que son…


Fins ara ben poca cosa sabíem de Gai Licini Calvus (Gaius Licinius Macer Calvus). Ens consta que era un dels poetae novi, o poetes neotèrics, amic íntim de Catul, com Quint Cornifici, Furi Bibàcul, Helvi Cinna, Valeri Cató i un tal Cecili. Els manuals repeteixen fins a la sacietat que tota l’obra dels poetae novi, llevat d’una part de la poesia de Catul, s’ha perdut. En realitat, coneixem el nom d’aquests poetes perquè apareixen en l’obra de Catul; perquè són recordats per alguns poetes posteriors, com per exemple Ovidi; o perquè els trobem vagament referenciats per historiadors, com ara Suetoni i Tàcit, o citats fragmentàriament per erudits com Sant Jeroni o Sant Isidor.  Ara però, podem accedir a un bon grapat de poemes i suficients dades biogràfiques d’aquest autor oblidat, gràcies a una troballa sense precedents als fonaments d’una casa antiga a Pollença.

Eduard Sanahuja (Barcelona, 1953) ha estat professor permanent del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de Barcelona, de la qual és professor honorífic. En poesia, ha publicat El gos del Galiot (Edicions del Mall, Barcelona, 1981); Mirador (Edicions del Mall, Barcelona, 1983);  Doble joc (Columna Edicions, Barcelona, 1988); En defensa pròpia (Editorial Bromera, Alzira, 1994); Compàs d’espera, (Editorial Bromera, Alzira, 2006); El llançador d’espases (Pagès editors, 2013); l’antologia Sang barata (AdiA Edicions, 2015); Teories del no (Edicions del 1984, 2016); i Monòlits. Frases fetes per commemorar desfetes (AdiA edicions, 2019).Ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals els Jocs Florals de Barcelona de l’any 2016, amb el llibre Teories del no.

Código9788412160314
AutorEduard Sanahuja
EditorialLa Garúa
ColecciónTanit
CubiertaRústica Con Solapas
Año2020
Formato14 X 21 cm
Páginas80
Producto añadido con éxito a la cesta de productos!